Peter Pan Går Åt Helvete! är skriven av Henry Lewis, Jonathan Sayer och Herny Shields och sattes upp i London första gången 2013 och den ska sättas upp på Broadway i mars i år. Superproffsige Edward af Sillén har både översatt och regisserat den här uppsättningen med några av Sveriges främsta komiska skådespelare som Pernilla Wahlgren, Ola Forssmed, Per Andersson, David Batra, Clara Henry och Anton Lundqvist. I den här pjäsen så får de verkligen briljera med sina talanger och sina komiska uttryck när de ska spela amatörteatersällskapet Thalia. Att spela amatör när man är proffs måste verkligen vara en utmaning. Thalia ska sätta upp sin största pjäs någonsin, den om Peter Pan. Allting som kan gå fel går fel, men de ger inte upp utan fortsätter att spela pjäen trots scenskräck, missade repliker, kulisser som rasar och tekniken fallerar gång på gång. Skådespelarna har verkligen utmaningar utöver det vanlig t ex Anton Lundqvist (Peter Pan) som flyger omkring åt alla möjliga håll, upp och ner och rakt in i diverse kulisser. Det blir nog ett och annat blåmärke efter den här föreställningen. Det här är en pjäs där kulisserna och tekniken har en väldigt speciell roll och arbetet bakom dem förtjänar en stor eloge.

Jag brukar vara rätt svårflörtad när det kommer till komedier men här har de verkligen lyckats med att få in så många olika komiska grepp så även mina skrattmuskler fick ordentlig motion. Många bra överrasknings moment som lockar till skratt, men det finns även tillfällen där det blir lite för mycket buskis och där skämten dras ut på för länge. Det skrattas ordentligt i publiken vilket smittar av sig. Ett gott skratt förlänger livet och efter den här kvällen lever nog alla som var där lite längre!

Peter Pan Går Åt Helvete spelas till den 26 februari på Cirkus och sen drar den ut på turné runt om i landet och avslutas i Göteborg den 14 maj. Biljetter kan köpas här:

/https://www.peterpan.se/

Pressbild Jonas Persson