De flesta har nog sett filmen You Got Mail minst en gång, själv tillhör jag dem som har sett den ett antal gånger för den är ju romcom när det är som bäst. Det nog inte många vet är att den baseras på en baseras på den ungerska pjäsen Parfumerie och samma pjäs är grunden för den här musikalen som sattes upp första gången på Broadway 1963 och som nu har haft Skandinavienpremiär i Jönköping. Handlingen är förlagd till Budapest på 30-talet i ett parfymeri där George Nowack (Kalle Malmberg). En dag kommer Amalia Balasch (Linda Olsson) in i butiken och söker jobb. Vad de både inte vet om är att de sedan ett tag tillbaka är anonyma brevvänner via en kontaktannons i en tidning. Men nu när de ovetande träffas i verkligheten så är det inte lika uppenbart att de har känslor för varandra. En mysig förvecklingsmusikal med flera olika par inblandade, otrohet och missförstånd som reds ut under resans gång.

Linda Olsson med sin tonsäkra ljuvliga stämma tillsammans med en komisk träffsäkerhet i replikerna gör en modern Amalia. Kalle Malmberg är charmerande som den på ytan väldigt självsäkre George Nowack, men där inne tampas han med sina känslor för Amalia. Samspelet mellan dem bygger upp spänningen till den förlösande kyssen som ger publiken en varm känsla av välbehag och ett leende på läpparna, precis som en bra romcom ska. I dessa tider är det så skönt att få ha en tro på att kärleken och vänlighet vinner. Men för att det inte ska bli för sockersött och få till lite drama så finns det självklart en slirig hal försäljare i butiken, Steven Kodlay, som Jonasl Eskil Brehmer spelar fantastiskt bra. Det är en bra och tät ensemble som som regissören och koreografen Roine Söderlundh har utnyttjat till fullo.

Scenografen Frida Arvidsson har skapat ett härligt parfymeri med många fina detaljer och tillsammans med Camilla Thulins makalöst fina och färgsprakande klänningar och kappor försätts vi tillbaka till 30-talet, en tid med eleganta klänningar, hattar och stilrena kostymer.

Musiken i den här musikalen innehåller inte några låtar som man direkt går och nynnar på efteråt, men det är alltid en fröjd att lyssna när musiken framförs av Jönköpings Sinfonietta och av duktiga musikalartister.

Efter en lång tid utan musikal och nu när höstens mörker sänker sig över oss är det här en musikal som är en fröjd för örat och ögat och ger värme, hopp och kärlek. En feelgoodmusikal som ni inte ska missa.