Så var det dags för årets mysigaste och mest familjära konsert, Peter, Bruno och Matilda (nästan) unplugged. Till årets turné har de tagit med sig Petra Wahlgren som även hon sjunger och spelar diverse olika instrument. De är ju så otroligt musikaliska och kan spela så många instrument, ja Bruno har förbättrat sitt trumpetspelande sen förra turnén och snart kan han nog spela en helt låt!

Peter, Bruno och Matilda är enligt mig det bästa coverbandet som finns. De har en förmåga som ingen annan att få låtarna de väljer att sjunga att låta som sina egna och de kan verkligen sjunga precis allt och gör det med så mycket kärlek till låten samtidigt som de alltid har en härlig glimt i ögat. Jargongen på scenen är helt fantastisk och de får publiken att känna som om vi sitter hemma hos dem när de sitter och småspelar lite och slänger käft med varandra. Inget inövat mellansnack här inte, utan de tar det som det blir för varje konsert. Och just nu har de ju fått anpassa sig lite extra eftersom Peter har slitet av sig hälsenan och hade en foten i gips. Något som de andra självklart kommenterade då och då. Men en avsliten hälsena hindrar ju inte Peter att sjunga lika bra som tidigare och energin är det inget fel på.

Årets konsert kändes dock lite lugnare än tidigare, inte så mycket rock som det varit tidigare utan lite mer ballader och country. Men självklart blev det lite Queen och även Jersey Boys. Det går ju bara inte att hoppa över på någon konsert som de är med i. Som vanligt blir det lite allmänt kaos när de har publikens önskestund, ingen hör egentligen vilka låtar som önskas. Men det är mysigt och så kul att se hur de hanterar situationen.

En helt underbar mysig konsert med fantastiska låtar, underbara röster med så mycket energi och sångarglädje, en kväll när man bara njuter av stunden.

Turnéstoppet på China Teatern är ungefär mitt i turnén så det finns många platser kvar där ni har möjlighet att se dem. Sista stoppet på konserten är Norrköping den 23 november. Kan verkligen rekommenderar att ni går och ser dem om de kommer till en stad när dig! Och den 6 mars så ska jag till Globen och se dem i ”Oh What A Night”. En arena turné som börjar i Karlstad den 31 januari.

http://www.pnmmusic.se/news/pbm-unplugged/