Jag brukar vara svårflörtad när det gäller föreställningar som ska vara roliga, men jag kapitulerade tidigit den här premiärkvällen av Pernilla Wahlgrens 50årskalas, Kort, Glad och Tacksam. Det är inte ofta som jag skrattar så mycket på en teater som jag gjorde ikväll. Showen börjar redan när vi kommer in i salongen där Ola Forssmed redan är uppe på scenen och blåser upp ballonger, smakar av bålen och småpratar med publiken när den kommer in. Måns Nathanaelson ansluter efter en liten stund och fixar med ballonger och annat på scen och så Hanna Hedlund. Alla tre håller på och förbereder övrraskningsfesten för Pernilla. Men självklart får vi vänta lite på Pernilla för hon är ju alltid sen, även om nu Hanna har sagt åt henne att komma dagen innan. Att Pernilla alltid är sen är välkänt och det här är bara början på hur alla skämtar med och om varandra och andra som funnits i Pernillas liv under hennes 50 år i livet och 40 år på scen. Men det som gör att det är så roligt är att det görs med värme, hjärta en lagom dos med ironi , ett fantastiskt manus och artister som kan leverera repliker med perfekt timing. Tycker inte om när någon försöker vara rolig på andras bekostnad och driva med folk på ett elakt sätt. Men ikväll är det bara så mycket hjärta och värme.

Vi får vara med på en resa från Pernillas födsel där hon först självklart ska ha champagne innan hon gör entré ur jättevagina, hur hon träffade Emilio Ingrosso, barnen som kom ett efter ett, artistkollegor, musikaler och hur numera är en expert på sociala medier. Och allt avslutas med en helt galet 80talshyllning. En stor del av hennes liv berättas via nyskriven text på de olika låtarna från Grease. Så suveränt bra skrivet. Allt det här skildras helt makalöst roligt av Pernilla själv, Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Måns Nathanaelson och sist och minst det komiskamusikalgeniet Kim Sulocki. Pernilla skämtar så bra om sig själv och sina tillkortakommande vilken härlig självironi hon har!. Hanna är helt vansinningt bra t ex som Carola. Ibland kan jag tycka att Ola spelar för mycket på sin förmåga att slå knut på sig själv, men här är varje rörelse helt perfekt och blir bara så kul. Han är helt suverän som Emilio tex. Mäns är lite mer tillbakahållen i sitt sätt vilket blir en bra kontrast till både Ola och Kim. Älskar verkligen Kims kroppspråk. Han har ett sätt att röra sig som är så kul och som jag aldrig tröttar på. Kim var så roliga som Anna Book och Måns som Jenny Silwer. Det som var så roligt var att man hade inte försökt att få dem att likna dem utan man lät deras håriga ben och bringor komma fram ur uringningarna. Inga skämt var plumpa och lättköpta. Alla är så härligt samspelta och kompletterar varandra perfekt och lyfter varandra så alla blir lite roligare tillsammans.

Pernilla har ju öppnat dörren till sitt hem i och med Whalgrens Värld och även i showen hade familjen en stor roll. Men det var gjort med en härlig finess och värme. Hanna var underbar som den ständigt selfietagande Bianco, Måns som Oliver och Kim som den galet dansande Benjamin. Mamma och pappa var med på en länk där pappa hälsade till älsklingsbarnet Linus (pappa är lite snurrig) och även den okände brodern Peter var med. Så det skämtades med dem all, utom om minstingen Theo. Här visades det vilket ansvar Pernilla tar för sina barn. De vuxna barnen kan man skämta om men till Theo tillägnade Pernilla en väldigt finstämd sång som handlade om hur svårt och känslosamt det är att vara varannanveckas mamma. Det var en så fin och rörande låt som visade ytterligare en sida av Pernilla.

Allt blandades med Pernillas olika låtar, där övriga kompade på blåsinstrument, låtsasinstrument eller bakgrundsdans. Och allt det måste verkligen upplevas på plats för att man ska förstå hur roligt det var! Sångrösten med det 4strukna cisset är kvar!

Stor eloge till den scenografin och kläder. Gillade verkligen Pernillas snygga kattstrump/stövlar.

Att det var premiär märktes för alla gav verkligen allt och Hanna gick sin i sin dans  så mycket att hon i Piccadilly Circus tog ut svängarna lite exta och nockade Pernilla på läppen- I slutnumret och applådtacket blödde Pernilla för fullt från läppen, men det hindrade henne inte från att slutföra showen med ett stort lyckligt leende på läpparna. Publiken jublade och det var självklart stående ovationer.

Att Pernilla har lång karriär och är omtyckt i branchsen märktes på premiärpubliken som var välgit kändistätt, självklart med hela familjen på plats.

Och det är nog bara brodern Linus med Book of Mormon som kan konkurera med Pernillas show om att vara roligast i Stockholm på scen just nu. Man lämnar Rival med risk för träningsvärk i skrattmusklerna!

Showen kommer att fortsätta på Rival under våren och den går även ut på turné i landet under hela året och vill ni få skratta ordenligt så skaffa biljetter för det här är så roligt så alla som ser den garanterat mår bättre och förlänger sitt liv!