Nisse Landgren bjuder några kvällar om året in till sin höran på Kulturhuset och det är väldigt trevligt. Han har med sig några riktigt bra musiker och det är olika gästartister varje gång. Ikväll var det dags för Tommy Körberg, som inte behöver någon närmare presentation efter att ha hållit på att sjunga i mer än 50 år. Det som gör de här kvällarna så trevliga är de samtal som Nisse har med sina gäster som varvas med sång och musik. Det är så kul med artister och musiker som visar att de uppskattar varandra utan att det blir inte smörigt eller en klubb för inbördes beundran.

Tommy bjuder på ett blandat program där visst var bättre än annat. Personligen tycker jag att det blev lite väl spretigt men det fanns stunder som var helt underbara som t ex Anthem och Bridge over trouble water. Eftersom de t ex pratade om Tommys musikal tid och bland annat tyckte Nisse att han var så fantastisk i Les Miserble och det kom fram att Nisse också sökt, och blivit erbjuden att vara understudy men tackat nej, så hade det ju varit väldigt roligt att får höra dem i något från Les Mis. Men tyvärr det fick vi inte. I många av låtarna var Nisse med och spelade trombon och han är nog Sveriges bästa på trombon. Det är kul med lite andra arrangemang. Och bra musiker är det alltid en njutning av att se live.

Tommy hade en hel del mellansnack som varierar mellan att vara roligt och bara gubbigt. Ofta tar upp åldrandet och sina egna krämpor och åldrande, men sen är det svårt att avgöra om han är hjärtlig eller inte när han benämner turnén som Siv, Ann-Louise och Lillbabs är ute på nu som Djurassic Park. Men vad är han själv…. Är lite kluven till hans mellansnack. Men visst skrattade även jag ibland.

Gillade även ljussättningen. Enket och stilfult med olika färgljusspel.

Oavsett vem som är gäst så tror jag att man får en trevlig kväll när man besöker Nisse Landgrens hörna för konceptet är så bra. Kvar i vår är Bo Kaspers Orkester och Malena Ernman. Blir spännande att se vilka artister som han bjuder in framöver. Men vill ni gå på en hörna så gäller det att ha koll på biljettsläpp för de säljs ut rätt snabbt.