P1070509När jag läste att en svensk kille skulle vara med i We wil rock you för många år sedan tyckte jag det vara jättekul. Hade ju sett den och tyckte att t ex Martin Stenmarck var som klippt och skuren för rollen. När jag sedan fick se bilden på den kille som skulle spela blev jag helt förbryllad. En ljushårig kille som såg rätt snäll ut, inte mycket rocker över honom. Peter Johansson hette han och kom från St Anna, och att han är Östgöte var ju självklart ett stort plus i kanten. Han hade spelat en del musikal utomlands men relativt okänd i Sverige. Så jag var lite förbryllad över castingen. Men självklart var jag och såg den i London och insåg snabbt vad det var som Bryan May mfl hade fastnat för, rösten och utstrålningen som han har när han är på scen. Inte för inte är Peter en av Bryan Mays favorit Galileos och efter typ 5 år i rollen så är han en i Bryans familj. Det är inte fy skam att vara en i Queen familjen. Och han är ju Sveriges Freddie Mercury. Det är få som gör bättre covers på Queens låtar än Peter.

Champions of Rock är en 3 timmars lång tribute till Queen som Peter har satt upp tidigare och nu är det dags igen. Showen är helt fantastisk underbar.  Men en sångare gör ju inte en show utan han behöver ju stöd från ett bra band och han har ju verkligen plockat ihop ett band av riktigt bra rockrävar från England. Några som har varit musiker i musikalen We will rock you och så är det ju rätt hög status att ha med Neil Murray som var orginalbasist i Whitesnake. En bra kör behövs också och självklart några bra gästartister! I årets uppsättning har han med sig Nina Söderquist som är Sveriges Killer Queen även om hon aldrig fick spela rollen i musikalen. Men det gjorde den andra gästartisten, Jenna Lee James. Enda tjejen som har spelat alla kvinnliga huvudroller i musikalen. Och vilken pipa den nätta tjejen har! Bägge tjejerna bjudet på härliga egna tolkningar själva eller i duetter med Peter och varandra. Kul att två tjejer sjunger Fat bottom girls så det står härliga till.

Showen har allt som en show ska! Bra musiker och artister, läckra kläder där Peters Union Jack Frack är suveränt läcker! Men inledningen är rätt kaxig och helt i Freddie Mercury anda. Peter gör éntre  i jeans och stövlar och bar överkropp. Vältränad kille! Rockn’roll. Men så ibland bryts det av när han på bredaste östgötska pratar med publiken och är den där charmige killen från St Anna och inte den coola rockerkillen. Den här blandingen gör att det inte bara är rad i alla tribute shower utan en som verkligen kommer från hjärtat med värme, charm och glimt i ögat. Blandning av vild rock med akustiskt och finstämt piano.  Sceneriet och ljusshowen är bra, men tyvärr lite problem med bildspelet på skärmen på scenen. Men när det funkar så är det med och lyfter låtarna. Gillar verkligen att man har dränkt scenen i Union Jacks. Så härligt brittiskt.

Showen rullar på och efter pausen så släpper hela publiken loss och hela Globen står upp och klappar i takt till Radio Gaga och alla de andra klassiska Queen låtarna. Full fart och man ser att Peter verkligen lever ut sin dröm:  Fylla Globen med den musik han älskar! Vi var med och delade den från första parkett och njöt i fulla drag. Självklart gör vi det gärna igen för bättre än så här blir inte en Queen tribute, om Peter själv inte snäppar upp det till nästa gång han ger sig ut med en ny Champions of Rock turné. För det här är väl inte sista gången?

Innan det händer så blir det att se Peter med sin vapendragare Bruno Mitsogiannis på China den 24 april med en härlig rockshow. Extrakonsert kl 15 den 25 april är släppt så boka om ni inte redan har gjort det. Än är det 5 ställen kvar där Champions of Rock drar fram så är ni i närheten av dem, gå och se den.
P1070494P1070496P1070498P1070512P1070511P1070513P1070492P1070507P1070504
P1070519P1070517P1070521P1070523P1070526P1070534P1070542P1070502P1070539P1070533P1070529P1070524

P1070499

P1070503