Den 17 januari var utannonserad som sista föreställningarna och för att verkligen få njuta ordentligt så gjorde vi en dubblering. Och vi var inte de enda utan vi stötte på flera musikalälskare som riktigt ville njuta av Livet de sista gångerna. Sen att den blivit förlängd till 25 april är ju en annan sak.

Men det här blev ändå tvä specialla förställningar. Sabina spelades av Anette Belander och personligen så hade jag föredragit om man låtit henne vara ordinarie i rollen. Hennes Sabina är mer nertonad, inte så överdriven och det var nästan så jag tyckte att karaktären var bra. Det säger inte lite det. Störde mig inte alls lika mycket på den här Sabinan!

Det roligaste minnet från kvällsföreställningen var i scenen när Mona träffar sin manager på restaurangen och in som servitör och servar glass med banan och champagne kommer Christer Björkman. Både Måns och Helen tappade fattningen helt och det var så roligt att se. Efteråt förstod vi varför, det var nämligen Måns Möllers sista föreställning och som ett lastshowjoke kom Christer in eftersom Måns har drivit med honom i varje föreställning. Tyvärr så slutade inte Måns med flaggan i topp helt och hållet. Andra akten inleds med det pinsamma numret att han ska driva med någon i publiken. Samma sak den här kvällen. Dock hoppar han på fel person, den som råkar komma in lite sent är Thomas Johansson (Live Nation) och han ger Måns svar på tal. Det hade varit kul om Måns funnit sig där och gått vidare, men inte. Istället ska han absolut hitta någon från landet som han kan köra sitt standardskämt om hur spännade det är att få komma till stan och här använder vi kniv och gaffel. Det är bara pinsamt. Ska inte en bra stå-uppare kunna anpassa sig efter situationen?

För varje gång jag ser Livet så blir jag förundrad över hur snabbt tiden går. Det går bara snabbare och snabbare. Lika berörd blir jag varje gång av ”Ingen är där” som Peter avslutar första akten med. Så starkt. Varje gång svänger jag med i Skarpnäck och de andra klatschiga låtarna. Helen och Peter är så suveräna i sina roller. Skrattar fortfarande åt Johan Glans ordvistar, fast jag vet precis vad han ska säga.

Snart så släpps CDn så man kan få lyssna på musiken när man vill. Men egentligen behövs det inte för nu sitter låtarna i huvudet!

Ja nu är det bara den 25 april som är inbokad som ska vara sista. Men vem vet….