Vet inte riktigt hur jag ska beskriva de här tre konserterna för de var nog det mest magiska jag har upplevt i konsertväg. Spelplatsen var så underbart vacker, en scen på en flotte mitt på Odensjön, med massor av marschaller på stenrösena på stranden bakom och runt omkring flotten. Helt magiskt!

Under torsdagens konsert regnade det i stort sett hela tiden och det var kolsvart runtomkring. Så även om det var kallt och rått så skapade det en än mer trollsk och magisk stämning. Men det var en lång väntan på att konserten skulle börja och alla satt inslutna i sina regnkläder. Kylan och det råa försvann självklart så snart som Peter, Richard och Richard, Linda, Frida och Charlotte äntrade scenen och de första tonerna klingade fram. Sen satt man helt trollbunden och bara njöt av musiken, spelgläjden och sceneriet. Konserten började med Absent Friends och avslutades med Juni Juli Augusti. Däremellan hade vi fått höra Guldet, Sing, First we take Manhattan then we take Berlin, Sommarens sista sång, Stockholm I natt och många många andra helt underbara låtar. Så fantastiskt.

Nåt så bra måste man ju bara se igen så på fredageftermiddagen var det dags igen att sätta sig i kön vid 15.45 för att få en bra plats när det öppnade 17.30. Så fort repet drogs var det dags för en snabb snabb promenad de 800 meter som var till biljettingången. Hämta ut biljetterna och sen leta upp en bra plats. Hittade bra platser den här kvällen också, i stort sett på samma plats som under gårdagens konsert. Vädret var mycket bättre den här kvällen, inget regn!!! Så väntan innan konserten började gick fortare. Och den här kvällen avnjöts även en Odensjö gömma, en speciell mazarin som tagits fram för de här konserterna. Väldigt god. Den här kvällen kom artisterna upp på flotten via roddbåtar, effektfullt!

Liksom torsdagens konsert inleddes den med Absent Friends och underbara tolkningar av samma låter som gårdagen, men med ett magiskt undantag. När de ska sjunga sista låten så säger Peter att gårdagens konsert var så magisk och det var så vacker med alla marschaller etc så de hade bestämts sig för att avsluta lite annorlunda, med en låt som egentligen är en jullåt. Och så börjar de spela de första tonerna på Halleluja! Och det var helt magiskt! Halleluja är ju en så vacker låt och med detta vackra scenerier så blev det sååå fantastiskt. Den kan inte framföras på en vackrare scen i hela världen. Dalhalla släng dig i väggen!

Ja, och då gick det ju inte att låta bli att gå på lördagens konsert heller! Ännu bättre väder, solen till och med sken en stund. Samma process som tidigare dagar med köande innan insläppet osv. Fixade jättebra platser den här gången också. Det gäller att vara itid! Spelglädjen den här kvällen var helt fantastisk och de toppade nog de andra 2 kvällarna. Som ett speciellt extra nummer hade tjejerna lagt till sin underbara tolkning av Jolene. Så suveränt bra. Och även den här kvällen avslutades med Halleluja! Magi!!!

Tre helt underbara konserter! Och hade det funnits ytterligare så kan ni lita på att vi hade varit där.

För den här spelplatsen är den mest magiska jag någonsin har varit på. Den enda som möjligen kan konkurera med den är Red Rocks i Colorado, men där har jag tyvärr inte varit på någon konsert utan bara sett i vanligt dagsljus. Dags för Peter och Cookies att åka dit?

Konserterna och allt runtomkring var väldigt bra ordnat av Röstångas turist och hembygdsförening med Hjördis Nilsson i spetsen och 130 frivillia. En stor eloge till alla de som tände de 100tals marschaller som gjorde detta helt magiskt!