Efter att ha sett Musikal Stars så var jag ju sugen att även gå på konserten Från Wien till West End, så idag kom Eva och jag iväg. En underbar sommarkväll så det var helt perfekt för en utomhuskonsert på gården till Hallwylska Palatset.

Den här konserten var ”ett strövtåg i operettens och musikalens värld” och det var rätt jämt fördelat mellan de två genrerna. Det var en väl genomtänkt konsert och i stort sett till varje nummer så bytte man kläder så det passade till numret. Några av numren framfördes instrumentalt av Rimma Gotskosik på violin och Samuel Skönberg på piano. Särskilt minnesvärda av de instrumentala numren var Love Story (Love Story) med dans av Annika Listén och The Music of the night (Phantom of the opera).

Mina tre klara favoritdelar från konserten var You and I från Chess med Louise Raeder och Niklas Andersson som övergick till Anthem. Sen kom Louise in som Kristina och vi fick njuta av Duvemåla Hage och Hemma. I Hemma så sjöng en fiskmås med i sluttonerna, väldigt passande. Helt underbart att höra Kristina igen. Och i andra akten Phantom of the Opera delen som inleddes av Rimma på violin och sen kom Niklas och Louise in som Raoul och Christine och sjöng All I ask of you som övergick till att Niklas bytte roll till Fantomen och han och Louise sjöng The Phantom of the opera. Helt suveränt bra! Och det var så bra gjort med Rita Saxmark och Eva Svärd Mannerstedt som kör från balkongerna i de lite ”högre” partierna. Rysningar!!!

Andra bra nummer var Singing in the rain med Niklas och hela ensamblen och Louise var charmig i Do-re-mi och i I feel Pretty. Sen är ju Niklas så charmig när han sjunger I dina kvarter och friar till en dam i publiken. Vilken tur att han får ja!

Hela konserten avslutades med Can-Can med hela ensamblen.

Det återstår några av dessa konserter (6,11,12 och 14 augusti) och de kan varmt rekommenderas!

http://www.operettensemblen.se/