Idag bar det iväg till Waxholms Kastell med Ann-Marie för att titta på Robin Hood med bl a Jakob Stadell. Väderprognoserna hade visat på risk för regn, men ju närmare vi kom Waxholm desto blåare blev himlen. Efter lite letande efter parkering hittade vi en plats vid kyrkan där det precis varit ett bröllop och gästerna var ute på kyrkogården i sina bästa sommarkläder. Det var riktitgt varmt och skönt i Waxholm och vi tittade runt lite innan vi handlade varsin tunnbrödsrulle nere vid hamnen. En enkel lunch men med en av våra största hockeylegender i kön bakom oss så fick även tunnbrödsrullen lite stjärnglans på sig. Vi tog 16 båten ut till Kastellet i sällskap med ett par från ensamblen. När vi kom fram orienterade vi oss lite och fick informationen om att insläppet var 16.50, dvs 10 minuter innan det skulle börja. Så vi hade god tid på oss att titta på alla kanoner och beundra utsikten.

Vi fick bra platser på 3de raden mot mittgången så vi såg jättebra. I och för sig hade man nog sett bra oavsett var man satt för det var bra lutning på läktaren. Så satte föreställningen igång. En bra familjemusikalteater med flera bra rollprestationer. Självklart var Jakob Stadell superbra som Robin Hood, men Sheriffen of Nottingham och Prins John var riktigt roliga. En sheriff som föredrar hängning istället för halshuggning för han inte tycker om blod kan ju inte vara annat än komisk och Prins John var en riktigt bortskämd barnunge som hoppade jämfota när han inte fick som han ville. Marion var självklart utsökt vacker och det var så romantiskt när de fick varandra. Självklart fanns alla klassiska Robin Hood scener med som när Robin tar pengasäckarna från Prins John, slagsmålen etc. Så ingen behöver känna sig besviken när man går därifrån.

En trevlig familje musikal att avnjutas i en fin seneftermiddag, även om den nästan blåstes bort idag. Håret blåste i ansiktet på skådispelarna, kaperna/huvorna blåste åt alla håll men det är sådant som tillhör en uteföreställning. Vädrets makter rår man inte på. 

Så efter en trevlig föreställning tog vi båten tillbaka till Waxholm. Köpte en glass och vandrade längs kajen tillbaka till bilen. Nästa precis som jag kom hem så började det ösa ner!

http://www.wallscenprod.se/index.php?page=scene&cat=robin2011