Så har mitt konsertintresse tagit mig till en ny plats igen, Norrtälje. Visserligen har jag nog bytt buss här någon gång på väg från Arholma, men inte varit i själva stan. Och ett besök i sommartid visar ju Norrtälje från sin rätta sida. En sommarkväll med lite mörka moln men där det blev blå himmel medans Maria och jag intog middagen på uteserveringen på Åtellet. Entrecote och sen en chokladkolakräm med bär och hallonsorbet. Gott!

Vi kom precis till kyrkan när insläppet började så vi fick bra platser nästan längst fram. Anders har ju en sådan inlevelse när han sjunger så hans konserter avnjutes bäst på nära håll. Helén och hennes mamma anslöt strax efter att vi satt oss. Sen var det en knapp timmes väntan innan konsertern började. En början med tonerna av Petterson Berger och En vänlig grönska. Sen som vanligt på en Ekborg konsert blev det en blandning av musikal, visor, pop och Tom Leary. Ingen kan ju tolka Leary som Anders. Med hänsyn till det tragiska i Norge i går hade Anders valt att byta ut Jägarvisan av Leary mot Belive som en duett med Caroline Larsson. En mycket finstämd version. Caroline Larsson var gästartist och framförde ett par egna låtar och några duetter med Anders, som Vem går i trasiga skor och en fantastiskt vacker The Prayer. Efter drygt 1,5 timme avslutades konserten med Anthem. Gåshud!

Så rullade bilen hemåt i sommarkvällen med många underbara musikminnen!

http://www.andersekborg.nu/