Så har jag varit och sett Romeo och Julia för andra gången. Såg den i våras och tyckte den var så bra så jag ville se den igen och den var mycket bättre den här gången. Måns Zelmerlöv har vuxit in i rollen och skådespelade mer nu. Hela uppsättningen kändes tätare. Måns gör en bra Romeo. Anton Lundqvist är superb som Mercuito. Loa Falkman imponerar som Fader Laurence och Marianne Mörck är underbar som Amman. Lisette Paglers Julia var bättre den här gången.

Ett av de bästa numren är när Amman blir uppvaktad av en kärlekskrank Mercuito stödd av Romeo och Benvolio (Alexander Larsson).

Musiken är ett hopplock av olika hits och de flesta av dem är sådan som jag gillat själv. Calle Norlén har översatt dem mycket bra och alla musik vävs in bra i handlingen. Det hela är en modern och fartfyllt tolkning av Shakespears Romeo och Julia. Dansen är häftig, vad annat kan man förvänta sig av koreograferna Jenny Widegren och Fredrik Ryman, mycket Bouncekänsla?

Har ni inte sett Romeo och Julia än så passa på och gör det innan den slutar. Just nu finns biljetter tom 18 december.

http://www.gotalejon.se/Pa_Scen/Romeo__Julia