När vi köpte cdn efter musikalkonserten i Göteborg sa Peter att den här skivan var det bästa han gjort! Så mina förväntningar var rätt höga, speciellt efter att ha sett hans fantastiska ”Precis som vanligt” på Allsång på skansen. Och efter att ha lyssnat igenom CDn så var jag inte ett dugg besviken och har bara längtat efter att få se det här live för Peter är en underbar live artist och allt han gör live växer och blir så otroligt mycket starkare. Det var inget undantag ikväll!

Peter på Berwaldhallen med Radiosymfonikerna är en perfekt kombination. Han älskar att uppträda med bra musiker och man ser hur han njuter på scen. Inte gjorde det saken sämre att han hade med sitt eget lilla kompband också för att ”förstärka” symfonikerna.

Öppningsnumret är magnifikt med fyra danstjejer med fjädrar och allt. För tankarna tillbaka till hans underbara show på Börsen.

Han har med alla låtarna från skivan plus Brellåten Om du lämnar mig som inte fick plats på cdn. Man kan undra varför de inte klämde in den. Som extranummer bjuder han på She och hans tolkning av den tål ju att höras om och om igen. Radiosymfonikerna bjuder på Windmills (hade gärna hört Peter sjunga den) och ledmotivet från Paraplyerna i Cherbourgh. Två väldigt vackra melodier.

Absolut starkast intryck var Precis som vanligt. Den är ju mer känd som My way, men Peters verison är en mer direkt översättning från det franska orginalet Comme d´habitude. Och den versionen är mycket mer känslosam och smärtsam, och jag föredrar den framför My way.

Det här är verkligen en av de bästa konserter jag har sett med Peter. Han är 40 år nu och kan ta sig an den här typen av starka, känslomässiga texterna utan några problem. Det är en intressant resa Peter har gjort och det är så kul att ha varit med på den resan genom åren.

Gillar man franska låtar, Brel, pampig musik och en sångare som kan tolka texter med känsla och underbar röst, ja då ska man inte missa de här konserterna. Det är 2 kvar så är ni i Stockholm kolla om det finns biljetter kvar. Kan ni inte gå nu så kan jag varmt rekommendera att ni tittar på hans kortfilm på TV4 den 22 december!